• Düdüklü tencereye kabaca doğradığınız 2 orta boy kabağı, 1 orta boy havucu, 1 iri patatesi ve 250 g balkabağı ekleyin. Elinizde varsa, balkabağı tatlısından kalmakırpıkkısımları da kullanabilirsiniz.
• Üzerine 3 diş sarımsağı bütün ekleyin. 1 cevizden iri zencefilin kabuklarını kaşığın ucuyla soyup kabaca dilimleyin ve tencereye ilave edin.
• Sebzelerin üzerini geçecek kadar yaklaşık 4 su bardağı su ve Bir iri tutam tuz ile birer tutamkarabiber ve pul biber ekleyipdüdüklünün kapağını kapatın. Sebze pişirme ayarında düdük yükseldikten sonra yaklaşık 12 dakika pişirin.
• Çorba pişerken, yancısı yufka kıtırıkları için mahlle yufkacısından aldığınız 2 yufkayı tezgâha açın.Üzerlerini hafifçe yağlayın, varsa sprey yağ ile çok rahat oluyor. İstediğiniz baharatı ekleyip çeşnilendirebilirsiniz. Yufkadan elinizle kabaca 6 parçaya bölün. Buruşuk bir şekilde topalak hale getiripairprocook içine yerleştirin. Çift katlı pişirme modunda 200 derecede 14 dk pişirin. Eşit bir şekilde pişmesi için 7.dakikada yufkalarıalt üst ederek değiştirin. Dilerseniz bu işlemi fırında da yapabilirsiniz. Süre biraz uzayacaktır.
• Çorba piştikten sonra 2/3 bağ dereotunu sıcak çorbaya daldırıp çıkarın ve ardından soğuk suya batırın. Bu işlemi dereotunun yeşil rengini koruması için yapıyoruz.
• Dereotunu iyice kurulayın ve mutfak robotunun içine kabaca bölüp alın. Üzerine 1 tutam tuz ve yarım su bardağı zeytinyağı ekleyin. Birkaç dakika homojen bir karışım haline gelinceye kadar mutfak robotunu çalıştırın. Yeşil yağ hazır. Bunu dilerseniz maydanoz, nane veya kişnişle de yapabilirsiniz.
• Son olarak haşlanan sebzeleri blenderden pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderdangeçirin.
• Sıcak çorbayı servis kaselerine alın. Üzerine hazırladığınız yeşil yağ ve pul biber gezdirince her yudumu içinizi ısıtacak sebze çorbası emrinize amade. Kıtır yufkaları dilerseniz yanında dilerseniz üzerine kırarak servis edebilirsiniz.