Menü

Buruşuk Baklava Tarifi


İÇİNDEKİLER

30 dk

10-12 kişilik

Kolay

 

12 tane baklava yufkası
3 çorba kaşığı tereyağı
1 dolu çorba kaşığı toz şeker

Muhallebisi;
1+ 4/5 su bardağı süt, 450 ml
1 avuç gül kurusu
2 çorba kaşığı un, 40 g
5-6 çorba kaşığı toz şeker, 140 g,
2 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı tere

Fırını alt üst ve fansız 200 derecede çalıştırın.
Muhallebisi için öncelikle 450 ml sütün içerisine 1 avuç gül kurusunu ekleyin. Süt ısınınca ocağın altını kapatın ve demlenmeye bırakın.
3 çorba kaşığı tereyağını küçük bir tavada çok ısıtmadan eritin.
1 baklava yufkasını tezgâha serin. Erimiş tereyağından fırçayla üzerine gelişi güzel serpin. Üzerine bir tutam şeker serpin. 4 parmağınızı yufkanın sonuna, baş parmaklarınızı ortasına koyun ve kendinize doğru çekerek yufkayı birkaç seferde buruşturun. Fırın tepsisine buruşuk bir şekilde yerleştirin.
Kalan yufkalara da aynı işlemi yapıp tepsiyi doldurun.
Isınmış fırının tabanında 8 dakika, ardından orta rafta 2 dakika, toplamda 10 dakika pişirin.
Yufkalar fırında pişerken muhallebisini hazırlamak için bir sos tenceresi içerisine 2 çorba kaşığı un, 140 g toz şeker ekleyin. Altını açıp birkaç tur karıştırın. Üzerine soğumuş ve süzülmüş güllü sütü ekleyin. Güllere iyice bastırıp çektikleri sütü çıkarın. En kokulu süt onlarda.
Bu karışımı sürekli karıştırarak kısık-orta ateşte pişirin. Kıvam almaya başlayınca üzerine 2 yumurta sarısını ılıştırarak ilave edin. Ilıştırmak için yumurta sarılarının olduğu kaseye 1-2 kepçe sıcak muhallebiden ekleyin ve karıştırın. Ardından yavaşça muhallebiye ekleyin.
İyice yoğunlaşan muhallebinin içine son olarak 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyin ve altını kapatın. Daha yoğun bir gül aroması isterseniz içerisine bir miktar gül suyu ekleyebilirsiniz.
Muhallebiyi karıştırarak soğutun. Buraya kadar iftardan önce hazırlayabilirsiniz. !5 dakika öncesinde muhallebisini ekleyip son pişirmeyi yapabilirsiniz.
Pişen yufkaların üzerine hazırlayıp soğuttuğunuz muhallebiyi gezdirerek dökün. Dökerken özellikle boşluklara doldurmaya özen gösterin.
Fırının orta rafında 10 dakika daha pişirin.
Yufkalar nar gibi kızardıktan sonra tatlıyı çıkartın. Üzerine kıyılmış boziçleri, kuru gül yapraklarını ve bir tutam karabiber serpin.
Çıtır çıtır gül bahçesi kokusunda tatlınız tadanları keyiflendirmek için hazır ve nazır!

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.